Villa Tammekanniin uusi residenssipari kehittämään toimintaa

Villa Tammekann saa maaliskuun alussa uuden residenssiparin. Viestintäalan ammattilainen Tuula Sipilä sekä talotekniikan sähkötyöt hallitseva Harri Sundell ottavat talon toimintojen pyörittämisen vastuulleen pitkäaikaisen emännän Ivi Vetkan jäädessä eläkkeelle. Parin tavoitteena on sekä tuoda Villa Tammekannin mahdollisuuksia yhä laajemmin esille että tiivistää sen yhteyttä tarttolaiseen tiede- ja kulttuurielämään.
​Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänänen esitteli lauantaisessa Viron itsenäisyysjuhlassa Villa Tammekannin uuden residenssiemännän Tuula Sipilän ja residenssi-isännän Harri Sundellin.

Turun Yliopistosäätiön asiamies Pekka Kanervisto iloitsee uuden isäntäparin monipuolisesta työhistoriasta, joka nyt saadaan palvelemaan Villa Tammekannissa toimivan Granö-keskuksen toimintaa.

– Residenssiemäntä Tuula ja residenssi-isäntä Harri ovat jo asteittain aloittaneet tehtävässään ennen muuttoa Tarttoon ja Granö-keskuksen pihalla sijaitsevaan juuri pintaremontoituun ja uudistettuun vahtimestarin taloon.  Tuula huolehtii yhteydenpidon tutkijoihin ja muihin vieraisiin ja aikatauluttaa säätiön päätttämät tutkijahuonestipendit keväällä ja syksyllä. Harrilla on vankka tekninen osaaminen ja arvotalon kunnosta huolehtiminen saadaan osaaviin käsiin, Kanervisto sanoo.

Tuula Sipilä tunnustaa, että muutto Tarttoon tuli pariskunnalle hieman yllättäen, mutta tuntui sopivan loistavasti niin heidän aiempiin ammattitaitoihinsa kuin elämäntilanteeseensakin.

– Tartto ei ole meille kummallekaan ennestään tuttu, mutta Harri on viettänyt aikaa Virossa jo 30 vuoden ajan. Hänellä on kakkosasunto Etelä-Virossa ja hän puhuu kieltä sujuvasti. Olemme innolla muuttamassa Tarttoon ja ottamassa vastuullemme talon kiinteistönhoidon, markkinoinnin ja viestinnän sekä kehittämisen, Sipilä sanoo.

Turun Yliopistosäätiö on muuttanut Granö-keskuksen painopistettä enemmän tutkijaresidenssin suuntaan.

– Viikon – kahden työskentelyjaksoista on saatu erittäin hyvää palautetta. Tutkijat ovat voineet vapautua arkikiireistään ja pystyneet keskittymään tiettyyn työvaiheeseen intensiivisesti. Granö-keskuksen tutkijahuonestipendit ovat nyt myös haussa muiden säätiön apurahojen ohella, Kanervisto vinkkaa.

Residenssipariskunta lähtee matkaan avoimin mielin ja lähtee hiljalleen etsimään kehittämisen paikkoja. Jo nyt mielessä on ajatus nostaa taloa ja sen arvoa enemmän esille sekä markkinoida sen palveluja uusille sidosryhmille.

– Meillä on myös tarkoituksena soluttautua mukaan Tarton tiede- ja kulttuurimaailmaan, Sipilä kertoo.

>> Tuula Sipilään ja Harri Sundelliin saa yhteyttä sähköpostilla granokeskus[at]utu.fi
>> Haettavana olevat säätiön apurahat ja tutkijahuonestipendit Granö-keskukseen
>> Granö-keskuksen nettisivut
>> Villa Tammekannin Facebook-sivut

Teksti: Erja Hyytiäinen
Kuva: Pekka Kanervisto